Tarihçe

28.11.2012 2239

        Alanya Can Anaokulu 2009 Eğitim Öğretim Yılında dönemin TBMM başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından açılmıştır. Hayırsever işadamı Cemal Can tarafından yaptırılmıştır. Cemal Can Yargıtay üyesidir.

 

          Okulumuz 2009-2010 eğitim- öğretim yılında hizmete açılmıştır.  Alanya Küçükhasbahçe mahallesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bağımsız anaokulu olarak kurulmuştur. Devlet vatandaş işbirliği ile kurulmuş olan anaokulumuz hayırsever Cemal CAN'ın eğitime destek vermesi sonucu oluşturulmuş olup; adı protokolde anlaşılarak Can Anaokulu olarak belirlenmiştir.

              Okulun inşaat aşamasından faaliyete açıldığı tarihe kadar Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim KÖSEOĞLU'nun çok büyük emek ve destekleri olmuştur. Anaokulumuzda 3-4-5 yaş arası çocuklara 07:30-12:30; 13:00-18:00 saatleri arasında ikili eğitim verilmektedir, anaokulu olarak inşa edilmiş binamızda sınıflar yaş gruplarına göre ayrılmıştır.Her sınıfımız geniş ,aydınlık,çocukların yaratıcılıklarını destekleyecek renklerle boyanmış, rahat hareket edebilecekleri şekilde düzenlenmiştir.